2 februari tot en met 31 maart | Aalten

Rondleiding met Prins Maurits door het mooie stadje Bredevoort op donderdagmiddag

 6 april tot en met 26 oktober | Bredevoort

Excursie Vragenderveen met gids

Het veengebied is verboden gebied, omdat het er te gevaarlijk is. Bovendien heeft de natuur daar rust nodig. Recreanten met honden, paarden en zelfs fietsen zijn er niet welkom. Het veen is alleen toegankelijk onder leiding van deskundige gidsen. 
De Stichting Marke Vragender Veen beschikt over een aantal deskundige gidsen die op afspraak met belangstellenden het veen intrekken. Excursies zijn er vanaf 1 mei tot en met 30 november. De minimum excursiebijdrage is € 30,00.
Gelieve zoveel mogelijk gepast te betalen. De gidsen hebben geen wisselgeld bij zich.

LET OP!
De excursies in mei tot half juni worden beperkt door het broeden van de kraanvogel, we kunnen dan niet door het veen maar moeten ons beperken om langs de randen van het veen te gaan, daar is ook zeer veel over te vertellen en uiteraard bezoeken we de observatiepost en geven daar uitleg wast we in de horizon zien. Ook deze excursies duren zo’n 2 uur. Aanvragen van een excursie.
Aanmelden uitsluitend bij de coördinator van de excursies, Ron Krabben, Coördinator excursies vragenderveen.
Telefoon: 0544-372612 – E-mail: excursie@vragenderveen.nl

Klimparcours/Klimbos Winterswijk

Het Adventure parcours en het Balance parcours bestaan uit uitdagende overgangen, snelle tokkelbanen en wiebelige obstakels op wel 15 meter hoogte en is voor de echte avonturier. Het unieke aan deze parcoursen is dat je jezelf ‘over klikt’ van hindernis naar hindernis. Voorwaarden: minimale lichaamslengte is 1,50 m en bij kinderen onder de 12 jaar klimt één volwassene per 2 kinderen mee.

Survival hindernisbaan

De survival hindernisbaan is een leuke teambuildingsactiviteit voor groepen waar je klimt en klautert over en onder netten, door balken en in de touwen. De hindernissen zijn maximaal 3,5 m hoog. Na uitleg van de instructeur doen de deelnemers een oefenronde en daarna volgt er een spannend wedstrijdonderdeel. Voorwaarden: groepsactiviteit vanaf 8 personen en voor iedereen vanaf 7 jaar.

Nieuw bij Klimbos Winterswijk – Zip-line & laag klimparcours – Nieuw

Een superleuke activiteit voor de hele familie! Voor kinderen vanaf 1,20m. Wij hebben een volledig nieuw zip-line en laag klimparcours ontwikkeld! Zoef in een ronde van 150m lang van plateau naar plateau en klim over wiebelige bruggetjes en obstakels. De activiteit duurt maximaal 2 uur. 

Contact: Tel: 0619713397 Bezoekadres: Bataafseweg (i.v.m. bosperceel geen huisnummer), kruising Laan van Hilbelink/Bataafseweg. Rijd het zandpad in en kies de 1e poort voor parkeerplaatsen.

Excursie: Beleef de Steengroeve

Elke woensdag vanaf 5 april t/m 25 oktober 17.00 – 18.30 uur

Elke zaterdag vanaf 1 april t/m 28 oktober 14.00 – 15.30 uur

Begeleide wandelexcursie in de Steengroeve. Onder leiding van een gids maak je een wandeling van ruim een uur en leer je meer over de historie van het coulisselandschap, de bijzondere natuurwaarden, de uitzonderlijke geologische kwaliteiten van het gebied en de toekomstplannen rondom de boeiende Winterswijkse steengroeve. Trek stevige schoenen aan en reserveer deze excursie per mail info@vvvwinterswijk.nl of telefonisch via VVV Winterswijk. Rondwandeling gaat door bij minimale deelname van 6 personen. De minimum leeftijd is 8 jaar. Elke woensdag vanaf 5 april t/m 25 oktober 17.00 – 18.30 uur Elke zaterdag vanaf 1 april  t/m 28 oktober 14.00 – 15.30 uur Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen

Website: https://www.100procentwinterswijk.nl/

Smokkel- en dorpswandeling o.l.v een gids

Elke woensdagmiddag: in Dinxperlo

sdagmiddag is er de mogelijkheid om mee te lopen met onze “Smokkelgids”. Hij loopt met u langs oude smokkelpaadjes en andere plekken langs de grens. Onderweg vertelt hij smeuïge smokkelverhalen en verdere bijzonderheden over de unieke grensligging van Dinxperlo. De tocht start om 13.30 uur bij het VVV Kantoor Markt 4 in Dinxperlo en duurt ongeveer 2 uur. Opgave voor woensdag 12 uur bij het VVV kantoor, telefonisch 0315-642050 of info@vvvdinxperlo.nl Prijs: Volw. € 4,– p.p. kinderen t/m 12 jaar € 2,50 (inclusief herinnering) Voor groepen is het mogelijk om de smokkel/dorpswandeling onder leiding van een “Smokkelgids” op een ander moment te boeken en kan naar ieder wens ingevuld worden.

1e keer: woensdag 19 april, 13:30 – 16:29 uur

Smokkel/Dorpswandeling. DINXPERLO. Elke woenWebsite: www.vvvdinxperlo.nl

Rondleiding en proeverij bij Wijngoed “De Hennepe

Wijngoed “de Hennepe”is één van de Verenigde Achterhoekse wijngaarden, waar druiven worden geteeld op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De druiven worden verwerkt tot mooie Achterhoekse wijnen, deze wijnen zijn te koop in onze wijnwinkel.
Vooral de maanden mei t/m september zijn erg geschikt voor het volgen van rondleidingen.
Buiten het seizoen “ A’w d’r bunt böw los”. 
In de maanden juli en augustus wordt elke woensdagmiddag om 15:00 uur een rondleiding georganiseerd met aansluitend een proeverij. Aanmelden hiervoor graag per mail of telefonisch.
Op afspraak organiseren wij ook op andere dagen  rondleidingen met wijnproeverij  voor groepen vanaf 8 personen. 

Wijngoed De Hennepe
Hans en Jannie ter Haar
Romienendiek 3
7122 PA Aalten
+31 (0)543 474 963

info@wijngoeddehennepe.nl
www.wijngoeddehennepe.nl