2 februari 2023 tot en met 31 maart 2023 | Aalten

Rondleiding met Prins Maurits door het mooie stadje Bredevoort op donderdagmiddag

 6 april 2023 tot en met 26 oktober 2023 | Bredevoort

18 mei 2023 | Aalten

Oldtimer treffen Meifeest Aalten  (Vrije toegang)
Hemelvaartsdag Donderdag 18 mei vanaf 11:00 uur

Het historische centrum van Aalten is op Hemelvaartsdag het toneel van het Oldtimertreffen en Oldtimershow tijdens het Meifeest en de winkels in het centrum zijn geopend.
Daarnaast zijn er kinderactiviteiten en klinkt er passende muziek door het centrum.

Op Hemelvaartsdag tijdens het Oldtimertreffen zijn de winkels geopend op donderdag 18 mei van 11.00-17.00 uur.

Excursie Vragenderveen met gids

Het veengebied is verboden gebied, omdat het er te gevaarlijk is. Bovendien heeft de natuur daar rust nodig. Recreanten met honden, paarden en zelfs fietsen zijn er niet welkom. Het veen is alleen toegankelijk onder leiding van deskundige gidsen. 
De Stichting Marke Vragender Veen beschikt over een aantal deskundige gidsen die op afspraak met belangstellenden het veen intrekken. Excursies zijn er vanaf 1 mei tot en met 30 november. De minimum excursiebijdrage is € 30,00.
Gelieve zoveel mogelijk gepast te betalen. De gidsen hebben geen wisselgeld bij zich.

LET OP!
De excursies in mei tot half juni worden beperkt door het broeden van de kraanvogel, we kunnen dan niet door het veen maar moeten ons beperken om langs de randen van het veen te gaan, daar is ook zeer veel over te vertellen en uiteraard bezoeken we de observatiepost en geven daar uitleg wast we in de horizon zien. Ook deze excursies duren zo’n 2 uur. Aanvragen van een excursie.
Aanmelden uitsluitend bij de coördinator van de excursies, Ron Krabben, Coördinator excursies vragenderveen.
Telefoon: 0544-372612 – E-mail: excursie@vragenderveen.nl

 23 juni 2023 tot en met 25 juni 2023 | Aalten

Klimparcours/Klimbos Winterswijk

Het Adventure parcours en het Balance parcours bestaan uit uitdagende overgangen, snelle tokkelbanen en wiebelige obstakels op wel 15 meter hoogte en is voor de echte avonturier. Het unieke aan deze parcoursen is dat je jezelf ‘over klikt’ van hindernis naar hindernis. Voorwaarden: minimale lichaamslengte is 1,50 m en bij kinderen onder de 12 jaar klimt één volwassene per 2 kinderen mee.

Survival hindernisbaan

De survival hindernisbaan is een leuke teambuildingsactiviteit voor groepen waar je klimt en klautert over en onder netten, door balken en in de touwen. De hindernissen zijn maximaal 3,5 m hoog. Na uitleg van de instructeur doen de deelnemers een oefenronde en daarna volgt er een spannend wedstrijdonderdeel. Voorwaarden: groepsactiviteit vanaf 8 personen en voor iedereen vanaf 7 jaar.

Nieuw bij Klimbos Winterswijk – Zip-line & laag klimparcours – Nieuw

Een superleuke activiteit voor de hele familie! Voor kinderen vanaf 1,20m. Wij hebben een volledig nieuw zip-line en laag klimparcours ontwikkeld! Zoef in een ronde van 150m lang van plateau naar plateau en klim over wiebelige bruggetjes en obstakels. De activiteit duurt maximaal 2 uur. 

Contact: Tel: 0619713397 Bezoekadres: Bataafseweg (i.v.m. bosperceel geen huisnummer), kruising Laan van Hilbelink/Bataafseweg. Rijd het zandpad in en kies de 1e poort voor parkeerplaatsen.